Hyperventilatie
Tekst

Binnen een dag van je hyperventilatie af

2 Modules 5 Lessen Intermediate

Over deze training

Zoals je hebt kunnen zien, dit is een emotionele verklaring voor een fysiek probleem.

Wat bedoel ik daarmee?

Ik ga er kort door de bocht van uit dat we bestaan uit 4 interne lichamen. Een fysiek, een emotioneel, een mentaal en een spiritueel.Vier systemen die met elkaar samen werken, en los van elkaar werken.

Dat is de reden dat ik kan verklaren dat je lichaam zich af en toe gedraagt als een klein kind dat zich nog niet kan uiten.Of dat je sommige dingen alleen kunt voelen of ervaren en niet kunt uitleggen.

Als je daar meer over wilt weten, neem contact met me op en ik zal het je verduidelijken.

Voor nu is het belangrijk dat dit is wat het lichaam waarneemt.Het brein neemt waar dat er ergens spanning is, en reageert  uit zichzelf  met een algehele staat van paraatheid. Dat is een fysieke reactie.De longen kunnen niet ver genoeg uitzetten, en prompt komt het emotionele lichaam in actie met paniek. Angst dat er niet diep genoeg ingeademd kan worden.Daarom verhoogt de hartslag en voel je die hartkloppingen die bij hyperventilatie horen.

Deze twee systemen zorgen voor een vicieuze cirkel, totdat je leert om je buikspieren te ontspannen, zodat je dieper kunt ademen, of je borstkas te ontspannen, zodat je met de spanningen die je hebt toch genoeg lucht binnen krijgt.

Het ontspannen van de borstkas is bedoeld om je emotionele lichaam tot rust te brengen.Het ontspannen van de buikspieren ontspant alles.

Dit is veel nieuwe informatie in een korte tijd, dat geef ik toe.Probeer er in te leunen, of geef er je eigen verklaring aan. Je eigen verklaring laat hyperventilatie net zo snel verdwijnen als de mijne 😁

Course Structure

Alleen voor cursisten
3 Lessons

Alle informatie die je nodig hebt

Wat je in deze module vindt:

  • PDF met alle symptomen van hyperventilatie, paniek en paniekstoornis,
  • PDF met manieren om hyperventilatieklachten op de lange termijn aan te pakken,
  • uitgebreid werkboek dat je gaat helpen de klachten op de lange termijn aan te pakken.

Mijn visie op hyperventilatie

Het is een andere manier om hyperventilatie te benaderen.

Informatie

Het verschil tussen hyperventileren, paniekaanvallen en paniekstoornissen, de verklaringen en de manieren om het op te lossen.

Oefening

Deze oefening helpt je je bovenste ademruimte te vergroten.

Alleen voor cursisten
2 Lessons

Extra informatie

Alles wat je verder nodig hebt om je klachten onder controle te krijgen.

Pen
>